zondag 13 juni 2010

Veel op pad zo'n wethouder

De afgelopen week ben ik veel op pad geweest en dus ook weinig thuis. Het begon vorig weekend. Ik mocht als wethouder op bezoek bij “kamp Wenters” De geboren Winterswijkers die op een openbare school gezeten hebben, kennen dat allemaal. Een week lang gaan alle kinderen uit groep 8 op kamp naar Vlieland. Dat doen ze per drie scholen. Dat is altijd gezellig en soms kom je je toekomstige brugpiepergenoten al tegen. Normaal gaat de wethouder in een hotel op Vlieland zitten. Ik heb dat niet gedaan. Ik ben een groot liefhebber van kamperen en ben samen met mijn twee jongste dochters en een tent op pad gegaan. Op vrijdagavond kwamen we aan. We kregen een mooi plekje in het zicht van het kamp. Kon ik ze mooi in de gaten houden. Op zaterdag heb ik namens de gemeente de kinderen op een ijsje mogen trakteren. Ook zijn we samen op het strand geweest. 'S avonds konden we samen met de kinderen mee eten. Het smaakte goed. Dat hadden de “kooktantes” lekker gedaan. Op zondag middag weer de boot terug genomen naar Harlingen. Daar stond mijn vrouw al te wachten om de kinderen over te nemen. Dat was nodig omdat op maandag en dinsdag het VNG congres gehouden werd in Leeuwarden. Zo kon ik mooi in Friesland blijven. Ik was niet de enige er waren ruim 3000 mensen aanwezig. Het programma bestond uit workshops, excursies en een informatiemarkt. Dat laatste had een hoog “huishoudbeurs” gehalte moet ik zeggen. Burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen sleepte tassen vol met gadgets de beursvloer af. Naast een congres, is het ook de jaarvergadering van de Vereniging Nederlandse Gemeentes. Er werd flink gesproken over de contributie-aanpassing. Uiteindelijk werden ze met de opdracht weggestuurd om die contributie te verlagen.

Dinsdag en donderdagavond waren de commissievergaderingen. Dat vergt altijd de nodige voorbereiding. Daar tussen zat natuurlijk de woensdag waarop de 2e kamerverkiezingen werden gehouden. Wat een spanning die avond. En wat een geweldig resultaat voor de VVD. Nu nog zorgen voor een mooie coalitie met Mark Rutte als minister-president en natuurlijk een (indirect) plekje voor Johan Houwers in de 2e kamer.

Op vrijdag stond in de ochtend twee vergaderingen in Doetinchem op het programma. Daarna kon in naar Woudschoten afreizen voor een VVD-wethoudersbijeenkomst. Een middag; avond en een ochtend heb ik daar met 60 andere, vooral nieuwe VVD wethouders kennis gemaakt en kennis gedeeld. Als afsluiting was er op zaterdagmiddag tijdens een lunch met 2e kamerleden waaronder Fred Teeven, Willibrord van Beek en Anouchka van Miltenburg. Als klapper kwam ook Mark Rutte nog even langs. Wat een aardige vent is dat en heel benaderbaar. Zou toch mooi zijn als hij premier zou worden. Al met al vond ik de bijeenkomst een succes. Het was leuk, gezellig en leerzaam. Hopelijk komen er nog meer van dit soort bijeenkomsten. Het is namelijk altijd goed om even los van de eigen gemeente ervaringen te delen.

Zondag was een familiedag. Op bezoek bij m'n zwager in Hilversum. Mijn vrouw reed en zo kon ik nog mooi even de B&W stukken wegwerken voor komende week.
Komende week ben ik wat dichter bij huis actief. Maar, al met al wel weer een zeer boeiende week.

Tot de volgende keer!

Deze blog is te lezen op http://gert-jantegronde.blogspot.com en www.vvdwinterswijk.nl
Volg mij ook op Twitter: http://twitter.com/gertjantegronde